WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1234]

Żeberka gotowane w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka gotowane na małym ogniu w wodzie w przyprawach typu listek, ziele, pieprz, sól, czosnek, papryka, majeranek. Są miękkie i soczyste.

Żeberka gotowane w przyprawach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka gotowane w przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Żeberka gotowane w przyprawach

ETAP 1:

Żeberka wieprzowe umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ja przekroiłam na pół. Włożyć do garnka.

Włożyć pół obranej cebuli, obrany ząbek czosnku. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wsypać paprykę słodką w proszku, roztarty majeranek i sól. Przyprawione żeberka zalać wodą tak aby tylko trochę z niej wystawały.

Garnek przykryć i ustawić na gazie. Żeberka gotować na malutkim ogniu aż będą mięciutkie i będą odchodzić od kości. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Żeberka gotowane w przyprawach
Żeberka po ugotowaniu w wywarze z przyprawami
Żeberka gotowane w przyprawach
Żeberka z wrzuconymi przyprawami zalane wodą
Żeberka gotowane w przyprawach
Żeberka zasypane przyprawami z cebulą i czosnkiem
Żeberka gotowane w przyprawach
Umyte i podzielone żeberka włożone do garnka