Sposób przygotowania:
Żeberka keczupowe grillowane
Żeberka nacieramy solą morską oraz 1 łyżeczką oregano. Druga łyżeczkę oregano wsypujemy do zalewy z suszonych pomidorów. Dodajemy jeszcze keczup. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy żeberka starając się, żeby część keczupu znalazła się na „wierzchu” mięsa (keczup nie połączy się z oliwą i będzie uciekał na dół). Odstawiamy do lodówki na noc. Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy żeberka (staramy się, aby miały jak najmniej keczupu). Smażymy najpierw na dużym ogniu. Następnie ogień zmniejszamy, przykrywamy pokrywką i smażymy po 9 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia polewamy keczupem. Ziemniaki kroimy w plasterki. Wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Po kilku minutach gotowania plasterki wyjmujemy i przekładamy na rozgrzaną patelnię grillową (ja smażyłem bezpośrednio po żeberkach). Posypujemy przyprawą do ziemniaków i rumienimy z dwóch stron. Grillowane żeberka podajemy z plasterkami ziemniaków. Smacznego.