Sposób przygotowania:
Żeberka na kapuście z szybkowaru
Mięso myję i dzielę na kawałki. Każdy kawałek posypuję przyprawami, ilość wg gustu , Odstawiam na parę godzin do lodówki.
Po tym czasie obsmażam żeberka na oleju. W szybkowarze układam pokrojoną kapustę kiszoną, na niej układam plasterki czosnku i obsmażone kawałki żeberek, wlewam pozostały ze smażenia olej.
Całość duszę 20 minut od chwili wzrostu ciśnienia.
Żeberka z kapustą doskonale smakują z ziemniakami.
Po tym czasie obsmażam żeberka na oleju. W szybkowarze układam pokrojoną kapustę kiszoną, na niej układam plasterki czosnku i obsmażone kawałki żeberek, wlewam pozostały ze smażenia olej.
Całość duszę 20 minut od chwili wzrostu ciśnienia.
Żeberka z kapustą doskonale smakują z ziemniakami.