MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Żeberka na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne żeberka na ostro.

Żeberka na ostro.

Składniki:

Żeberka na ostro.

 

  • 500g żeberek wieprzowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Żeberka na ostro.
Mięso płuczemy i kroimy na kawałki co drugie żebro,. Przygotowujemy marynatę : do miski wkładamy olej, musztardę, przecier, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól i pieprz mieszamy .Do marynaty wkładamy mięso , mieszamy i zostawiamy na całą noc w chłodnym miejscu.Następnie mięso przekładamy z marynatą do żaroodpornego naczynia i wkładamy na 40 minut do piekarnika , pieczemy w temperaturze 180 stopni.Następnie naczynie otwieramy i pieczemy jeszcze przez 10 minut.Podajemy gorące polane sosem powstałym z pieczenia żeberek.