Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Żeberka na ostro wg Martynkaw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Żeberka na ostro w marynacie czosnkowej.

Żeberka na ostro wg Martynkaw Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka na ostro wg Martynkaw

 

Sposób przygotowania:

Żeberka na ostro wg Martynkaw
Żeberka umyć, podzielić na paski, odstawić.Z oleju, czosnku drobno posiekanego, ketchupu oraz przypraw przygotować marynatę. natrzeć żeberka i odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia ułożyć w formie do pieczenia lub rękawie i piec około godziny, az mięso będzie odstawać od kości. Podawać z marynatami i ziemniakami.
Żeberka na ostro wg Martynkaw
Przygotować marynatę, natrzeć żeberka, wstawić na noc do lodówki.
Żeberka na ostro wg Martynkaw
Piec około godziny, aż mięso zacznie odchodzić od kości.