junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Żeberka nadziewane i nacierane czosnkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Żeberka dla tych którzy uwielbiają potrawy z dużą ilością czosnku.

Żeberka nadziewane i nacierane czosnkiem

Składniki:

Żeberka nadziewane i nacierane czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Żeberka nadziewane i nacierane czosnkiem
Żeberka ugotować ja zawsze robię sobie zupę na żeberkach. Wyciągnąć żeberka i czekać aż przestygną. 3 ząbki czosnku pokroić w grubsze plasterki i wepchać plasterki w żeberka. 3 kolejne ząbki przecisnąć przez wyciskarkę do czosnku lub ugnieść łyżeczkami, posmarować żeberka czosnkiem i posypać z obu stron przyprawą do żeberek z miodem. Usmażyć.
Podawać z ziemniakami