Sposób przygotowania:
Żeberka po amerykańsku.
Żeberka dzielimy i przyprawiamy przyprawą Żeberka po amerykańsku. Wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby przeszły smakiem. Następnie wkładamy przyprawione żeberka skropione odrobiną oliwy do rękawa do pieczenia. Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Dorzucamy do rękawa. Marchewki obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do rękawa. Cebulę kroimy w półkrążki i także dorzucamy do rękawa. Rękaw zawiązujemy i mieszamy składniki, które do niego wrzuciliśmy. Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Rękaw wkładamy na blaszkę i pieczemy do 90 minut. Gotowe wykładamy do naczynia żaroodpornego. Podajemy z ziemniakami.
![Żeberka po amerykańsku. Żeberka po amerykańsku.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zeberka-po-amerykansku-134863.jpg)
![Żeberka po amerykańsku. Żeberka po amerykańsku.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zeberka-po-amerykansku-134864.jpg)
marietta