lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Żeberka po turecku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

żeberka z turecką przyprawą o nazwie salca

Żeberka po turecku

Składniki:

Żeberka po turecku

 

Sposób przygotowania:

Żeberka po turecku
Czosnek rozdrobnij możesz go posiekać.Mięso przełóż do naczynia polej odrobiną oliwy z oliwek,natrzyj pieprzem kolorowym i solą.Dodaj do mięsa trochę salci oraz rozdrobniony czosnek.Przygotowaną marynatę dokładnie rozetrzyj na żeberkach.Przełóż żeberka na całą noc do lodówki aby przeszły zapachem marynaty.Następnego dnia ułóż je w formie do zapiekania i włóż do piekarnika.Podlewaj je od czasu do czasu wodą lub bulionem i piecz do momentu aż będą miekkie.