justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Żeberka po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

moja kulinarna podróż do Włoch

Żeberka po włosku

Składniki:

Żeberka po włosku

 

  • 1/2 kg żeberka wieprzowe,
  • 5 łyż. przyprawa do dań włoskich,
  • 2 łyż. przyprawa do żeberek Prymat,
  • do smaku sól, pieprz,
  • 4 łyż. olej,
  • 3 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

Żeberka po włosku
Czosnek drobno siekamy lub przepuszczamy
przez praskę. Wszystkie składniki
oprócz żeberek dokładnie ze sobą
mieszamy. Żeberka dzielimy na porcje po
jednym gnatku. Dokładnie obtaczamy w
powstałej marynacie i odstawiamy na 2
godziny do lodówki. Po tym czasie
pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie.