Sposób przygotowania:
Żeberka sojowo-miodowe Eli
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na porcje.Wymieszać razem:przyprawę do żeberek,czosnek granulowany,cebulkę granulowaną,miód,sok z cytryny,sos chilli,sos sojowy,olej,pieprz i sól.Marynatą zalać żeberka i włożyć do lodówki na 4 godziny.Przełożyć żeberka do worka,wlać marynatę i zapiąć worek klipsem.Ułożyć worek w brytfance i piec przez 60 minut w temperaturze 200 stopni C.Wyjąć brytfankę z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C.Ostrożnie rozciąć worek,wyłożyć zawartość do brytfanki,włożyć do piekarnika i piec jeszcze 30 minut,co jakiś czas polewając powstałym sosem.Smacznego!