anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Żeberka w cebuli i piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Żeberka idealnie komponują się z podanymi ziołami i z piwem, smakują wyśmienicie i są bardzo aromatyczne.

Żeberka w cebuli i piwie

Składniki:

Żeberka w cebuli i piwie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w cebuli i piwie
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na porcje, ziarna kminku, ziela angielskiego i jałowca rozetrzeć i dodać do mięsa. Dodać oliwę, listki laurowe oraz pokrojoną na piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Tak przygotowane żeberka odstawić na 1 godzinę, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić pod przykryciem około 40 minut, dodać piwo i smażyć odkryte aż będzie miękkie mięso.