Sposób przygotowania:
Żeberka w kapuście i makaron tagiatelle
przygotować makaron; Przesiać mąkę, wbić jajko i po troszku dodawać wodę,
Zagnieść ciasto jak na makaron, Wałkować cienko i kroić na długie paski o szer, 1 cm.
Gotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
przygotować żeberka w kapuście; Żeberka przysmażyć na rumiano z obu stron, na patelnię do żeberek wlać 3/4 szkl wody, dodać pokrojoną cebulę i bulion, oraz kolendrę i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Kapustę poszatkować i wrzucić na chwilę do wrzątku. Odcedzić i przykryć nią żeberka, posolić posypać przyprawą do bigosu i dusić do miękkości..
Podawać z makaronem Tagiatelle.
Zagnieść ciasto jak na makaron, Wałkować cienko i kroić na długie paski o szer, 1 cm.
Gotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
przygotować żeberka w kapuście; Żeberka przysmażyć na rumiano z obu stron, na patelnię do żeberek wlać 3/4 szkl wody, dodać pokrojoną cebulę i bulion, oraz kolendrę i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Kapustę poszatkować i wrzucić na chwilę do wrzątku. Odcedzić i przykryć nią żeberka, posolić posypać przyprawą do bigosu i dusić do miękkości..
Podawać z makaronem Tagiatelle.
Jojo
msewka