reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Żeberka w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rzadko robię żeberka, bo moje dziewczyny nie lubią tłuszczu i jak widzę jak dłubią w talerzach to mnie diabli biorą :)

Żeberka w marynacie

Składniki:

Żeberka w marynacie

 

 

  • marynata

 

  • 1/2 szklanki oleju

 

  • 2 łyżki czerwonej czubrycy

 

  • 2 łyżki czerwonej papryki w proszku

 

 

  • 5 łyżek sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Żeberka w marynacie
Żeberka kroimy na kawałki. Składniki marynaty dokładnie mieszamy, wkładamy do niej mięso i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Najlepiej na całą noc Obsmażymy na gorącym oleju, polewamy 1/2 l wody, dodajemy przyprawy z marynaty i dusimy do miękkości ( szybkowar 30 minut) Najlepiej smakują z surówką z kapusty kiszonej