Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Żeberka w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Idealne danie na obiad

Żeberka w sosie cebulowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka w sosie cebulowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie cebulowym
Żeberka dokładnie przyprawiamy i odstawiamy, by przeszły przyprawami. W międzyczasie obieramy cebule i czonek. Cebule kroimy na połówki i siekamy w cienkie plasterki a czosnek wyciskamy. Pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w małe kawałeczki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i obsmażamy żeberka na ciemno złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy cebule, czosnek i pomidora i chwilkę podsmażamy. Podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Sos możemy zaciągnąć zaklepką, śmietaną wedle uznania.
Żeberka w sosie cebulowym
żeberka już podsmażone z dodanymi cebulami, czosnkiem i pomidorem
Żeberka w sosie cebulowym
obrane , pokrojone w cienkie paseczki dwie duże cebule