Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie cebulowym
Na dzień wcześniej żeberka wstawiamy do miski,skrapiamy oliwą,posypujemy solą pieprzem i tymiankiem.Zakrywamy szczelnie folią i wstawiamy do lodówki.Powinno się marynować od 8 do 24 godzin.Cebulę obieramy i kroimy drobniutką kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy sporo oliwy(może też być olej ale na oliwie zdrowiej)Wkładamy nasze żeberka i smażymy na złoty kolor,następnie dodajemy cebulę i smażymy dalej po jakimś czasie tak by cebula się nie spaliła podlewamy wodą.Żeberka mają się tak dusić około 2 godziny(tak by mięso od kości swobodnie odchodziło)ale trzeba często podlewać je wodą.Pod koniec dodać sos pieczeniowy rozrobiony z wodą.A na koniec przyprawić wedle gusta.Moja koleżanka dodaje łyżeczkę musztardy,dobre ale mi bardziej odpowiada jednak oryginał .
Na patelni rozgrzewamy sporo oliwy(może też być olej ale na oliwie zdrowiej)Wkładamy nasze żeberka i smażymy na złoty kolor,następnie dodajemy cebulę i smażymy dalej po jakimś czasie tak by cebula się nie spaliła podlewamy wodą.Żeberka mają się tak dusić około 2 godziny(tak by mięso od kości swobodnie odchodziło)ale trzeba często podlewać je wodą.Pod koniec dodać sos pieczeniowy rozrobiony z wodą.A na koniec przyprawić wedle gusta.Moja koleżanka dodaje łyżeczkę musztardy,dobre ale mi bardziej odpowiada jednak oryginał .