Sposób przygotowania:
Żeberka w warzywach
1.Żeberka opłucz, wytrzyj do sucha,następnie podziel na porcje.Mięso oprósz mąką, zrumień na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.Por oraz cebulę potnij w plasterki, dodaj je do żeberek.Mieszając, smaż jeszcze chwilę, po czym zmniejsz płomień i duś 10 - 15 minut. 2.Pozostałe warzywa korzeniowe oczyść i obierz.Marchewki oraz pietruszkę pokrój w pół plasterki, a seler w słupki.Ogórki kiszone pokrój w cienkie talarki. 3.Warzywa dodaj do żeberek.Wrzuć listek laurowy i ziarenka ziela angielskiego.Podlej bulionem.Przypraw do smaku solą, pieprzem i vegetą.Poczekaj, aż całość zawrze, potem zmniejsz płomień i duś około 20 minut.Podawaj np.z dodatkiem chrupiącej bagietki.