Sposób przygotowania:
Żeberka wieprzowe w sosie
Żeberka dzielimy na porcje,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.W rondlu rozpuszczamy margarynę i wkładamy żeberka.Posypujemy przyprawami oraz pieprzem.Smażymy ciągle mieszając aby się zarumieniły z każdej strony.Następnie dodajemy cebulę i czosnek-mieszamy.Jak cebula już się zezłoci zalewamy mięso przegotowaną gorącą wodą 2cm ponad stan.Dorzucamy kostkę mięsną i na wolnym ogniu gotujemy wszystko do miękkości żeberek.Następnie całość zaciągamy mąką wymieszaną z wodą i gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe... Na koniec próbując można sobie jeszcze ewentualnie doprawić.. Podajemy z czym kto lubi....
Netka
natal!a90
Dariuszek
JACEK S
Pozdrowionka.
evita0007
Jacku ja tez tak mam,zanim wybiorę odpowiednie foto to mam 'zimę' na talerzu hihi.I pózniej muszę odgrzewać :) Ale to chyba wszyscy tak mamy tzn.ci co dodają zdjęcia ;)
gusia1000