Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Żeberka wieprzowe z papryczką chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pikantne żeberka podawać z ryżem lub kaszą ugotowaną na sypko

Żeberka wieprzowe z papryczką chili

Składniki:

Żeberka wieprzowe z papryczką chili

 

  • 50 dag żeberek wieprzowych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 papryczki chili,
  • 1 por,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Żeberka wieprzowe z papryczką chili
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Następnie natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, pieprzem i solą. Zrumienić na patelni na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Drobno posiekanego pora wsypać do rondla z mięsem, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Papryczkę chili drobno posiekać i razem z koncentratem dodać do mięsa, dusić pod przykryciem około 5 minut, Przyprawić do smaku solą i pieprzem.