Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Żeberka z marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żeberka podawać z pieczonymi nadziewanymi ziemniakami.

Żeberka z marynaty

Składniki:

Żeberka z marynaty

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z marynaty
Do posiekanej cebuli i czosnku dodać ketchup, miód, olej i sok z cytryny oraz zioła, sól i pieprz - dokładnie wymieszać. Żeberka umyć, osączyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki, posmarować marynatą, przykryć, pozostawić w chłodnym miejscu. Blachę wysmarować olejem, ułożyć na niej żeberka, polać marynatą, piec około 20 minut w temp. 180 st.C. Podczas pieczenia często obracać i polewać sosem, który się wytworzył.