Sposób przygotowania:
Żeberka z warzywami
1. Miód wymieszać z pieprzem kajeńskim, sosem sojowymi octem. Następnie dodać gorczycę wymieszaną z 1 łyżką wody. 2.Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na duże kawałki, polać marynatą i odstawić na ok. 5 godzin. 3. Cebulkę oczyścić i posiekać. Papryki przepołowić, po usunięciu gniazd nasiennych umyć i pokroić w kostkę. Grill rozgrzać. 4.Masło roztopić, dodać anyż, cebulkę i paprykę, warzywa dusić ok. 5min., stale mieszając. Doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. 5. Żeberka wyjąć z marynaty , osączyć i piec na grillu 20-25 minut . W trakcie pieczenia mięso kilka razy obrócić i smarować marynatą. Gorące żeberka podawać z warzywami podgrzanymi w piekarniku lub na grillu.