lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zebra Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna zebra posypana cukrem pudrem zachęca do jedzenia

Zebra Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zebra Laluni

 

  • 4 jaja
  • 3 szklanki mąki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • kakao 2-3 łyżki
  • mleko 4 łyżki
  • cukier 200 gram
  • margaryna 250 gram rozpuszczona
  • cukier puder do posypania ciasta

Sposób przygotowania:

Zebra Laluni
Jaja miksuje z cukrem . Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewam ja przez sito . Margarynę rozpuszczam i lekko schłodzoną dodaję do ciasta miksuje na koniec dodaje mleko. Ciasto dziele na połowę do jednej części dodaje kakao a do drugiej 2 łyżki mąki . Ciasto wylewam do tortownicy na przemian jasne ciemne . Wlewamy ciasto na środek potem tak fajnie się rozchodzi . Można widelcem samemu też zrobić sobie wzorki .Wkładam do pieca na 45-50 minut w 170 stopniach piekę pod koniec pieczenia podkręcam do 180 stopni . Po wyjęciu ciasta i ostudzeniu posypuje cukrem pudrem :)
Zebra Laluni
Zebra Laluni
Ciasto wlewamy partiami bialę ciemne wlewamy na środek blaszki
Zebra Laluni
jasne ciasto rozlewa sie po blaszcze i wtedy lejemy ciemne ciasto
Zebra Laluni
Na końcu wzielam widelcem porobilam wzorki dodatkowo

Tagi:

ciasto