Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Zielona wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jeden z przepisów na wątróbkę

Zielona wątróbka

Składniki:

Zielona wątróbka

 

  • 1 kg drobiowej wątróbki
  • 2 średnie cebule posiekane
  • 1 por biała część drobno pokrojony
  • 1 pęczek natki pietruszki drobno posiekany
  • 4 gałązki selera drobno posiekane
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 3 łyżki mąki
  • śmietana słodka
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zielona wątróbka
Wątróbkę dokładnie umyć i oprószyć mąką, pieprzem, papryką w proszku oraz majerankiem następnie odstawić. W międzyczasie siekamy warzywa. Rozgrzewamy tłuszcz na który wkładamy wątróbkę. Obsmażamy ją kilkanaście minut możliwie ze wszystkich stron. Dodajemy posiekane warzywa i podlewamy wodą dalej gotując. Gdy wątróbka zacznie się robić miękka dodajemy sól i jeszcze chwilę gotujemy. Dodajemy śmietanę i gotowe.