renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Zielone kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fajne zielone kotleciki z dosza

Zielone kotlety rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone kotlety rybne

 

Sposób przygotowania:

Zielone kotlety rybne
Szpinak i ryby należy rozmrozić. Dorsza pokroić w kostkę i dodać do papki szpinakowej, dosypać 2-3 łyżeczki przyprawy do ryb i płatki owsiane i wymieszać. Na koniec dodać jajko i czosnek przeciśniety przez praskę i wymieszać na dość gęstą masę. Jeśli masa będzie rzadka można dosypać płatków owsianych. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z makaronem polanym sosem i suróweczką.
Zielone kotlety rybne
Dorsza pokroić w kostkę i dodać do rozmrożonego szpinaku.
Zielone kotlety rybne
Następnie dodać płatki owsiane przyprawę do ryb i wymieszać.
Zielone kotlety rybne
Dodać jajko i czosnek i wymieszać na gęstą masę.
Zielone kotlety rybne
Formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smazyć.