Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki z kurczakiemKROK 1
Mleko roztrzepać z jajkami i odrobiną soli.
KROK 2
Do masy naleśnikowej dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Po chwili do ciasta dolać wodę i wszystko połączyć po czym odstawić ciasto na minimum 30minut.
KROK 3
Kurczaka i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki pociąć w paski. Cebulę i czosnek drobno poszatkować.
KROK 4
Na łyżce masła podsmażyć cebulę z czosnkiem przez minutę.
KROK 5
Do cebulki wsypać łyżkę majeranku, łyżkę papryki słodkiej, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu, dodać kurczaka i wymieszać go z cebulką i przyprawami. Smażyć minutę i dodać paprykę.
KROK 6
Na koniec dodać na patelnie pieczarki i smażyć dopóki pieczarki nie puszczą wody. Farsz odstawić na bok i przejść do kolejnego kroku.
KROK 7
Do ciasta naleśnikowego dodać rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak i całość szybko zblendować.
KROK 8
Na rozgrzanej patelni rozpuścić łyżkę masła i nałożyć porcję zielonego ciasta. Po chwili naleśnika obrócić i oprószyć porcją sera.
KROK 9
Na połowę naleśnika nałożyć 1/4 farszu, złożyć i smażyć jeszcze przez minutę.
KROK 10
Naleśnika przełożyć na talerz i jeść. Smacznego :)