Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem
Szpinak rozmrozić, dodać wodę, mleko jajka i dokładnie zmiksować. Dodać mąkę, przyprawy i jeszcze raz zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować farsz do naleśników. Kaszę gryczaną ugotować na sypko i lekko przestudzić. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, pod koniec dodać rozgniecione ząbki czosnku. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Usmażoną cebulę połączyć z kaszą. Dodać rozgnieciony widelcem biały ser, serek Philadelphia, przyprawy i całość dokładnie wymieszać. Jeśli szpinakowe ciasto naleśnikowe zgęstniało, dolać nieco mleka lub wody i wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Smarować je farszem i zwijać w rulony.