anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Zielone naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zaskakująco zielone naleśniki z tradycyjnym farszem z kaszy gryczanej i białego sera wyszły zaskakująco smaczne.

Zielone naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem

Składniki:

Zielone naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem
Szpinak rozmrozić, dodać wodę, mleko jajka i dokładnie zmiksować. Dodać mąkę, przyprawy i jeszcze raz zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować farsz do naleśników. Kaszę gryczaną ugotować na sypko i lekko przestudzić. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, pod koniec dodać rozgniecione ząbki czosnku. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Usmażoną cebulę połączyć z kaszą. Dodać rozgnieciony widelcem biały ser, serek Philadelphia, przyprawy i całość dokładnie wymieszać. Jeśli szpinakowe ciasto naleśnikowe zgęstniało, dolać nieco mleka lub wody i wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Smarować je farszem i zwijać w rulony.