Sposób przygotowania:
Zielone puree
Brokuła dzielimy na mniejsze częśći, wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do miękkości (może się nawet nieco rozgotować). Odcedzonego i ostudzonego brokuła przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Między czasie obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzone tłuczemy. Do gorących ziemniaków dodajemy masło oraz brokuł - mieszamy do czasu aż masło się roztopi a warzywa dobrze połączą - podajemy do obiadu.
![Zielone puree Zielone puree](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielone-puree-154764.jpg)
![Zielone puree Zielone puree](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielone-puree-154765.jpg)
![Zielone puree Zielone puree](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielone-puree-154766.jpg)
![Zielone puree Zielone puree](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielone-puree-154767.jpg)
-Natka-