eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zielone śledzie Eli w zalewie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna przekąska.Nie skomplieowana w przygotowaniu.

Zielone śledzie Eli w zalewie

Składniki:

Zielone śledzie Eli w zalewie

 

 

  • Zalewa:
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 duża cebula(pokrojona w pólplastry)
  • ziele angielskie,liście laurowe
  • sól,cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Zielone śledzie Eli w zalewie
Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić.

Ze śledzi wyciąć grzbiet,płaty przekroić na pół,posolić,popieprzyć,obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano,na gorącym oleju.Usmażone śledzie zalać letnią zalewą.Smacznego!

Tagi:

śledzie