Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielone szpinakowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Naleśniki ze szpinakiem są smaczne i mają ładny wygląd. Można je podawać farszem z mięsa, kapusty, grzybów oraz z pikantnym serem

Zielone szpinakowe naleśniki

Składniki:

Zielone szpinakowe naleśniki

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone szpinakowe naleśniki
Jajka wybić do miski, wlać mleko, oliwę, dodać cukier, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, dokładnie zmiksować. Szpinak obgotować w wodzie z dodatkiem szczypty soli, odcedzić, ostudzić i odcisnąć. Bardzo drobno posiekać, dodać do mleka z jajkami i przyprawami, wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni posmarowanej masłem smażyć cienkie naleśniki i zwijać z dowolnym farszem.

Tagi:

szpinak