Sposób przygotowania:
Zielony elf
Przygotować niezbędne składniki na biszkopt. Jajka sparzyć wrzącą wodą w celu zniwelowania bakterii. Następnie żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem, dodawać żółtka ciągle ubijając, dodać mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie zamieszać łyżką. Upiec biszkopt w natłuszczonej formie w temp. 180- 190 stopni C, około 35- 40 minut. Na soku zielonym ugotować budynie. Delikatnie ostudzić i wylać na upieczony biszkopt. Rozrobić jedną galaretkę w 3/4 szklanki wody - odłożyć do przestudzenia. Ubić śmietankę, dodać przestudzoną galaretkę i dokładnie zamieszać całość. Rozłożyć na budyniu. Poukładać delicje. Rozrobić pozostałe galaretki według przepisu podanego na opakowaniu i lekko tężejącą wyłożyć na placku. Całość schłodzić w lodówce około 2 godzin w celu stężenia i schłodzenia.