Sposób przygotowania:
Zielony krem z chrupiącym chipsem z boczku
Bulion zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu, gotować do miękkości. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Szczaw i szpinak posiekać.
Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać posiekany szpinak i szczaw. Smażyć aż liście zmniejszą swoją objętość.
Gdy ziemniaki będą już miękkie do zupy dodać podsmażone liście. Gotować jeszcze 10 minut, do smaku doprawić solą. Potem garnek zestawić z ognia i całość zmiksować na krem.
Gdyby krem wyszedł za gęsty można dolać bulionu.
Boczek pokroić w cienkie plasterki i zrumienić na patelni. Gotową zupkę podawać z podsmażonym boczkiem.
Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać posiekany szpinak i szczaw. Smażyć aż liście zmniejszą swoją objętość.
Gdy ziemniaki będą już miękkie do zupy dodać podsmażone liście. Gotować jeszcze 10 minut, do smaku doprawić solą. Potem garnek zestawić z ognia i całość zmiksować na krem.
Gdyby krem wyszedł za gęsty można dolać bulionu.
Boczek pokroić w cienkie plasterki i zrumienić na patelni. Gotową zupkę podawać z podsmażonym boczkiem.