Sposób przygotowania:
zielony makaron-szpinakowy
szpinak ugotować i wycisnąć(mrożony rozmrozić) pokroić drobno, zarobić ciasto makaronowe, w razie potrzeby dodać troszkę ciepłej wody, wyrabiać aż będzie elastyczne,ciasto rozwałkować cienko i zostawić na 15 min.W tym czasie możemy wykonać sos pomidorowy. Pomidory pokroić wrzucić na patelnie z oliwą,czosnkiem, papryczką, podgotować ok 5 min dodać sól do smaku(może być kostka warzywna, jak kto woli),przed podaniem dodać bazylie.
Rozwałkowane ciasto posypać mąką,i zwinąć w rulon ,kroić paski ok 0,5 cm .Gotować ok 3-5 min , w zależności od grubości ciasta. Podawać ciepłe z sosem pomidorowym i posypane parmezanem. Smacznego
Rozwałkowane ciasto posypać mąką,i zwinąć w rulon ,kroić paski ok 0,5 cm .Gotować ok 3-5 min , w zależności od grubości ciasta. Podawać ciepłe z sosem pomidorowym i posypane parmezanem. Smacznego
łakomczuszka
agatal