monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Ziemniaczana z parówkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa zrobiona na szybko,z tego co było w lodówce .Smaczna,prosta i pożywna z kawałkami kiełbasy parówkowej .

Ziemniaczana z parówkową

Składniki:

Ziemniaczana z parówkową

 

  • 1 cebula
  • 1 łyzka masła
  • 4 spore ziemniaki
  • Lisc laurowy
  • Pół marchewki
  • Kawałek selera
  • 1 łyżka pietruszki
  • 2-3 kawałki kiełbasy parówkowej
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczana z parówkową
Ziemniaki ,seler, cebulę i marchew obieramy i płuczemy .Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażamy na maśle, dodajemy do niej ziemniaki ,selera i marchew pokrojone w kostkę chwilę smażymy – mieszając .Podsmażone warzywa zalewamy bulionem ,wkładamy liść laurowy i kiełbasę .Gotujemy do momentu aż warzywa będą mięciutkie. Kiełbaskę wyjmujemy i kroimy na pół plasterki, z zupy wybieramy 3-4 chochelki warzyw i miksujemy blenderem na krem i powrotem dodajemy do zupy razem z kiełbasą mieszamy i posypujemy pietruszką ,doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.