Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekana
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
W tym samym czasie gotujemy wszystkie jajka. Przygotowujemy bulion, i rozcieramy w nim mąkę, tak aby konsystencja była gładka. Pomidory kroimy w talarki oraz ścieramy ser na średnio grubych oczkach.
Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki i połowę wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Następnie układamy pomidory i jajka również pokrojone w talarki. Przykrywamy całość pozostałą częścią ziemniaków i posypujemy serem. Na koniec zalewamy bulionem. Tak przygotowane danie wkładamy do rozgrzanego do 180 st piekarnika na ok 30 min. Życzę smacznego!!!
W tym samym czasie gotujemy wszystkie jajka. Przygotowujemy bulion, i rozcieramy w nim mąkę, tak aby konsystencja była gładka. Pomidory kroimy w talarki oraz ścieramy ser na średnio grubych oczkach.
Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki i połowę wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Następnie układamy pomidory i jajka również pokrojone w talarki. Przykrywamy całość pozostałą częścią ziemniaków i posypujemy serem. Na koniec zalewamy bulionem. Tak przygotowane danie wkładamy do rozgrzanego do 180 st piekarnika na ok 30 min. Życzę smacznego!!!