Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaczane knedle z serem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Knedle z serem twarogowym z cebulą to smaczne, sycące i tanie danie.

Ziemniaczane knedle z serem i cebulą

Składniki:

Ziemniaczane knedle z serem i cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane knedle z serem i cebulą
Słoninę pokroić w drobną kosteczkę i wytopić, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, ostudzić. Następnie dodać przemielony ser twarogowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ugotowane ziemniaki odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać jajka, mąkę i szybko zagnieść ciasto. Na stolnicy z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki, uformować placuszki. Na każdy placuszek nałożyć po łyżce nadzienia, zlepić i uformować knedle. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować przez 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, włożyć na talerze, okrasić tłuszczem.