Anna555

Anna555

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Ziemniaczane kotlety i sos pieczarkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlety ziemniaczano - mięsne z sosem pieczarkowym "Łowicz". Wyszedł mi fajny obiad.

Ziemniaczane kotlety i sos pieczarkowy

Składniki:

Ziemniaczane kotlety i sos pieczarkowy

 

  • kilogram ziemniaków
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • jedna duża cebula
  • jedno jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • słoik sosu pieczarkowego "Łowicz"
  • kawałek żółtego sera,

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane kotlety i sos pieczarkowy
Ziemniaki i cebulę obieramy. Ucieramy w melakserze lub na tarce. Do ziemniaków i cebuli dodajemy mięso, jajko, bułkę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki i smażymy. Sos podgrzewamy. Kotlety kładziemy na sałacie. Polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem. Polecam.