Sposób przygotowania:
Ziemniaczane kotlety z twarogiem
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Odkładam 3 łyżki do drugiej miseczki. Pozostałą część ziemniaków dzielę na 4 częśći, jedną część odkadam na bok i w to miejsce wsypuję mąkę pszenną . Dodatkowo dodaję 203 łyżki mąki ziemiaczanej. Doprawiam solą i pieprzem.Masę mieszam. Twaróg rozgniatam widelcem, dodaję odłożóne wcześniej ziemniaki ora zpół pokrojonej w kostkę i zeszklonej cebuli. Farsz doprawiam solą i pieprzem. W dłoniach formuję kulke z ciasta ziemniaczanego, spłaszczam i nakładam łyżkę farszu. Zlepiam. Kotlety smażę na oleju. Pieczarki obgotowuję chwilę w gorącej wodzie , studze i kroję w plasterki. Pozostałą połowę cebuli również kroję w kostkę. wszystko razem podsmażam. Dolewam pół szklanki wody oraz łyżkę mąki wymieszanej z wodą i śmiataną.Kotleciki polewam sosem.