jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ziemniaczane rogout

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rewelacyjne ziemniaczane rogout polecane na obiad nie tylko dla jaroszy

Ziemniaczane rogout

Składniki:

Ziemniaczane rogout

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane rogout
Ziemniaki obrać, opłukać, podzielić wzdłużna połówki. Wrzucić do garnka na osolony wrzątek, gotować 20 minut. Włoszczyznę oczyścić, umyć. Marchew i pietruszkę pokroić w plasterki, por w cienkie krążki, seler na małe kawałki. Warzywa wrzucić do ziemniaków, po 8 minutach. Mrożony groszek dodać na 3 minuty przed końcem gotowania jarzyn. cebulę obrać, umyć pokroić w kosteczkę. Ropzgrzać tłuszcz w dużym garnku, zeszklić cebulę. Opruszyć mąką, zasmażyć na złoty kolor. Cienkim strumieniem wlewać rosół oraz mleko, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu jeszcze 3 minuty, doprawić solą i pieprzem. Do sosu wrzucić osączone warzywa ,jeszcze raz doprawić całość.

Tagi:

ziemniaki