Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki umyć i ugotować, ostudzić, obrać i przekroić na połowę, wydrążyć trochę miąższu, oprószyć Smako Mykiem. Ser rozgnieść widelcem, dodać miąższ z ziemniaków, rzodkiewki starte na tarce o grubych oczkach, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Połówki ziemniaków napełnić farszem. Ułożyć na tacce do pieczenia i piec z jednej strony około 10 minut.
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 245 kcal
Oczekiwanie: 20 min.
Podawać z Sosem Tatarskim.
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 245 kcal
Oczekiwanie: 20 min.
Podawać z Sosem Tatarskim.
msewka
cherry
Mufinka1
Bahus