Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Ziemniaki faszerowane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Serem białym i rzodkiewkami

Ziemniaki faszerowane

Składniki:

Ziemniaki faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki umyć i ugotować, ostudzić, obrać i przekroić na połowę, wydrążyć trochę miąższu, oprószyć Smako Mykiem. Ser rozgnieść widelcem, dodać miąższ z ziemniaków, rzodkiewki starte na tarce o grubych oczkach, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Połówki ziemniaków napełnić farszem. Ułożyć na tacce do pieczenia i piec z jednej strony około 10 minut.

Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 245 kcal

Oczekiwanie: 20 min.



Podawać z Sosem Tatarskim.