Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do takich faszerowanych ziemniaków wystarczy tylko surówka

Ziemniaki faszerowane

Składniki:

Ziemniaki faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć mięso, dodać odciśniętą bułkę tartą, rozgnieciony czosnek, zrumienioną na maśle posiekaną cebulę, posiekany majeranek, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić. Ziemniaki obrać, łyżeczką zrobić zagłębienie, oprószyć przyprawą, nałożyć farsz. Ułożyć na blaszce posmarowanej smalcem, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni.