Sposób przygotowania:
Ziemniaki grillowane z dodatkiem kebabu.
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie,nas- -tępnie odcedzić je i wystudzić,przekroić na wpół na wzdłuż i wydrążyć do połowy.Mięso opłukać,osuszyć i pokroić na cienkie paseczki,cebulę,obrać,opłukać,posiekać i obsmażyć lekko na oleju,potem zsunąć na bok i wrzucić pokrojone mięso drobiowe lub jagnięce.Obsmażyć również lekko,aby surowym nie nadziewać łódeczek ziemniaczanych.Wymieszać je z cebulą,doprawić na ostro papryką mieloną i pieprzem.Soli można dodać trochę mniej,bo ziemniaki mogą być słone z wody.Grilla rozpalić pół godziny wcześniej,a tacki posmarować lekko olejem i ułożyć na nich połówki wydrążonych ziemniaków i nałożyć w dołki farszu ke- -babowego.Ułożyć je na ruszcie.Grillować z ok.20-25 min.Podawać z surówką z kapusty pekińskiej,cebuli sałatkowej czerwonej i korniszonów.