Sposób przygotowania:
Ziemniaki smażone podane z sosem pieczarkowymETAP 1:
Cebule obieramy i drobno siekamy, odsmażamy przez chwilę.
ETAP 2:
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do cebuli i smażymy mieszając, co jakiś czas.
W miedzy czasie przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec gdy pieczarki będą miękkie to wlewamy śmietankę. Dusimy przez chwilę.
Sos pieczarkowy mieszamy w niepełnej szklance wody. wlewamy do pieczarek. Mieszamy i gotujemy przez chwilę.
ETAP 3:
Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości, odcedzamy i studzimy. Zimne ziemniaki kroimy na kawałki.
Przyprawiamy do smaku przyprawą do ziemniaków. Smażymy na patelni (na roztopionym maśle roślinnym) mieszając.
ETAP 4:
Liście sałaty płuczemy i układamy na talerzu. Na sałatę wykładamy ziemniaki, obok podajemy sos pieczarkowy.