Sposób przygotowania:
Ziemniaki w mundurkach z pastą łososiową
Ziemniaki umyć, gotować w łupinie w wystarczającej ilości wody przez 20 minut, następnie odlać i trzymać w cieple.
Podczas gotowania ziemniaków pokroić łososia w drobną kostkę lub utrzeć.
Wymieszać mleko ze śmietaną na kremową masę i dodać łososia.
Ogórek obrać i pokroić na plasterki grubości 1 cm.
Plasterki ogórka ułożyć z ziemniakami i pastą łososiową na talerzu.
Pastę można posypać papryka i przybrać koperkiem.
Podczas gotowania ziemniaków pokroić łososia w drobną kostkę lub utrzeć.
Wymieszać mleko ze śmietaną na kremową masę i dodać łososia.
Ogórek obrać i pokroić na plasterki grubości 1 cm.
Plasterki ogórka ułożyć z ziemniakami i pastą łososiową na talerzu.
Pastę można posypać papryka i przybrać koperkiem.