Sposób przygotowania:
Ziemniaki z farszem pieczarkowym
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach, niemal do miękkości. Wyciągamy z wody i zostawiamy do wystudzenia. Następnie przekrawamy każdy na pół. Delikatnie wydrążamy środek każdego ziemniaka zostawiając około 0,5 cm brzeg. Pieczarki trzemy na tarce. Papryczkę kroimy w cieniutkie plasterki. Na łyżce masła podsmażamy papryczkę razem z pieczarkami. Po usmażeniu solimy i pieprzymy. Do pieczarek dodajemy połowę wydrążonego miąższu z ziemniaków. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na drugiej patelni. Dodajemy zmiażdżony czosnek i oregano. Następnie do boczku dolewamy śmietanę i połowę sera żółtego startego na tarce. Powinien wyjść gęsty sos. Na każdą połówkę ziemniaka nakładamy porcję pieczarek, potem około 2 łyżki sosu (ma przykryć pieczarki). Całość sypiemy resztą sera żółtego. Zapiekamy w gorącym piekarniku przez około 10 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami:surówką, ketchupem, majonezem, sosem czosnkowym. Smacznego!!