Sposób przygotowania:
Ziemniaki z mozzarellą, czosnkiem i boczkiem
Ziemniaki ugotować w nie solonej wodzie, wodę odlać i dobrze ziemniaki wystudzić.
Naczynie żaroodporne 24 cm, na dnie rozłożyć plastry boczku wędzonego, na boczku rozsypać pokrojone drobniej ziemniaki.
Na ziemniaki wycisnąć z praski 6 obranych ząbków czosnku, posypać przyprawa do kurczaka i kucharkiem.
Mozzarellę kulę pociąć na plastry i pookładać na ziemniakach, na wierzchu rozłożyć resztę plastrów boczku.
Piekarnik nagrzany na 200c, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, podać np. z zieloną sałatą w śmietanie.
Naczynie żaroodporne 24 cm, na dnie rozłożyć plastry boczku wędzonego, na boczku rozsypać pokrojone drobniej ziemniaki.
Na ziemniaki wycisnąć z praski 6 obranych ząbków czosnku, posypać przyprawa do kurczaka i kucharkiem.
Mozzarellę kulę pociąć na plastry i pookładać na ziemniakach, na wierzchu rozłożyć resztę plastrów boczku.
Piekarnik nagrzany na 200c, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, podać np. z zieloną sałatą w śmietanie.
kasia900
Ziemniaki to świetna baza do wielu dań!