Sposób przygotowania:
Ziemniaki z niespodzianką.
Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie umyć i wydrążyć otwory na nadzienie. Otwory bardzo łatwo wydrąża się łyżeczką. Następnie tak przygotowane ziemniaki należy lekko obgotować w osolonej wodzie. Gdy woda w garnku zagotuje się, ziemniaki należy gotować ok. 5-7 minut. Następnie ziemniaki odcedzamy i układamy na wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Zabieramy się za farsz. Na patelnię wlewamy odrobinę tłuszczu. Cebulę obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w drobną kostkę, lekko podsmażamy, następnie pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki z cebulą należy dusić, aż grzyby zmiękną. Pod koniec duszenia pieczarki należy posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanymi pieczarkami nadziewamy wnętrze ziemniaków. Wierzch ziemniaków posypujemy dość obficie tartym serem żółtym. Ziemniaki zapiekamy ok. 30-40 minut, (aż będą miękkie a ser będzie złocisty) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego :)
Smacznego :)
kasia900