Sposób przygotowania:
Ziemniaki z sosem grzybowym i kotletami
Kurki oczyszczamy, myjemy i gotujemy wraz z pokrojoną w kostkę marchewką (wody wlewamy tyle, aby zakryły grzyby). Odlewamy wywar z grzybów (tylko nie wylewamy go). Do grzybów dodajemy pokrojoną i zeszkloną cebulę oraz łyżkę masła i odrobinę soli. Podsmażamy to ok. 1 minuty mieszając. Wywaru musimy mieć 1/2 l, jeśli nie mamy go tyle dolewamy wody. Następnie dodajemy 2 torebki sosu grzybowego. Całość gotujemy tyle czasu ile podano na opakowaniu, cały czas mieszając. Kilka gałązek koperku siekamy i dodajemy pod koniec gotowania. Gotujemy ziemniaki, robimy kotlety mielone lub schabowe (każdy wg własnej receptury), całość wykładamy na talerz i polewamy wszystko sosem z kurek.