Sposób przygotowania:
Ziemniaki z sosem kurkowym
Kurki wyczyść, opłucz dobrze i pokrój na nie wielkie kawałki. Wrzuć na gorącą patelnię, podsmaż, gdy odparuje woda dodaj poszatkowaną drobno cebulę. Dodaj liście laurowe, sól i pieprz. Podduś pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut.Gdy grzyby się "duszą" wstaw ziemniaki.
Pokrój pomidora na części. Gdy ziemniaki już miękną, dodaj do grzybów śmietanę, najlepiej słodką. Wymieszaj i zagotuj krótko. Dodaj koperek. Odcedź ziemniaki, posyp koperkiem.
Wyłóż wszystko na talerze i smacznego.
Pokrój pomidora na części. Gdy ziemniaki już miękną, dodaj do grzybów śmietanę, najlepiej słodką. Wymieszaj i zagotuj krótko. Dodaj koperek. Odcedź ziemniaki, posyp koperkiem.
Wyłóż wszystko na talerze i smacznego.