Sposób przygotowania:
Ziemniaki z twarożkiem i selerem naciowym
Ziemniaczki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Gotuj tak około 20 min. w dobrze osolonej wodzie.
Twaróg utrzeć z jogurtem i mlekiem dodać pokrojony drobno seler naciowy i cebule, oraz drobno posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem i solą do smaku.
Pomidory umyć, pokroić w plastry ( nie za grube ) drugą cebule obrać, pokroić w plasterki.
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą, obrać z łupinek, poukładać w koło talerza razem z pokrojonymi pomidorami, cebulą oraz twarożkiem.
Udekorować listkami z selera naciowego oraz cebulą. Posypać posiekanym koperkiem.
Twaróg utrzeć z jogurtem i mlekiem dodać pokrojony drobno seler naciowy i cebule, oraz drobno posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem i solą do smaku.
Pomidory umyć, pokroić w plastry ( nie za grube ) drugą cebule obrać, pokroić w plasterki.
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą, obrać z łupinek, poukładać w koło talerza razem z pokrojonymi pomidorami, cebulą oraz twarożkiem.
Udekorować listkami z selera naciowego oraz cebulą. Posypać posiekanym koperkiem.
gusia1000