Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z kuleczkami mięsnymi
Obieramy warzywa, myjemy. Zagotować 1,2 litra, włożyć marchewkę , pietruszkę , seler cebulę oraz liść laurowy. Posolić do smaku.Gotujemy ok 15 minut. Pieczarki umyć pokroić w drobniutką kosteczkę. Do miski włożyć mięso mielone , pokrojone pieczarki , dodać jajko oraz łyżkę tartej bułki. Doprawić do smaku ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, przyprawą do mięsa mielonego , mieloną papryką ,solą oraz pieprzem . Wyrobić dokładnie mięso. Formować małe kuleczki, włożyć do gotujących się warzyw.Gotować 15 minut . Wyłożyć łyżką cedzakową na talerz. Wywar przecedzić, wlać do garnka , ponownie zagotować . Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować ok 10 minut , Doprawić zupę do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do zup w płynie.Makaron połamać na krótszy i ugotować al dente. Zupę podajemy z makaronem oraz kuleczkami mięsno-pieczarkowymi.