Sposób przygotowania:
Zimowe leczo
Na rozgrzaną patelnię wlewam oliwę z oliwek i kolejno podsmażam:najpierw cukinię,którą mam przed zamrożeniem pokrojoną w kostkę, a następnie papryki, również wcześniej pokrojone w paseczki. Warzywa te nie wymagają rozmrażania.Cebulę obieram,kroję w piórka-podsmażam na złoty kolor.Wszystko po kolei wsypuje do dużego rondla.Następnie pomidory-kroję w kostkę i podduszam.Parówki obieram z osłonek i kroję w plasterki, a kiełbasę w kostkę.Po kolei podsmażam i do rondla.Podlewam wodą wszystkie składniki dodaję ketchup i ok 10 min duszę.Doprawiam solą, pieprzem oraz papryką,na koniec wyciskam czosnek.Całość obficie posypuję natką pietruszki. Ketchup z cukini:https://gotujmy.pl/ketchup-z-cukini,przepisy-cukinia-przepis,124222.html
skazana66
polecam